Nieuws

8 september 2020

Veilig reizen in Corona tijd

Veilig en duurzaam vervoer per touringcar, volgens de richtlijnen van RIVM en Rijksoverheid 

Veiligheid had voor ons bedrijf altijd al de hoogste prioriteit, echter is er een facet bijgekomen: hoe reizen we zo veilig mogelijk, wanneer er een virus in de wereld is. Van Kooten Reizen is aan de slag gegaan om het vervoer nog veiliger te maken. Want veiligheid is onze gezamenlijke zorg!

Per 1 juli 2020 is het COVID19 protocol Touringcarvervoer in werking getreden. Een uitgebreid en breed gedragen protocol, met richtlijnen voor bedrijf, chauffeur en reiziger. Deze richtlijnen gelden in de touringcar en op de in- en uitstapplekken. Op de eindbestemming en tussenstops gelden de algemene richtlijnen. In bijvoorbeeld Duitsland of Oostenrijk betekent dit dat ook binnen bij een tankstation of toilet het mondkapje gedragen dient te worden.

Uiteraard is de reiziger zelf eerst aan zet. Afstand houden, vaak je handen wassen, hoesten in je elleboog en bij corona-gerelateerde klachten thuisblijven. We kennen de basisregels. Aangezien in een vliegtuig of touringcar de anderhalve meter niet toepasbaar is, dient er een mondkapje te worden gedragen door alle passagiers vanaf 13 jaar. Bij het instappen geldt een check en voor eventueel contactonderzoek wordt de namenlijst 28 dagen bewaard. Een mogelijk virus kan worden overgebracht door je handen of de lucht. Alle touringcars van Van Kooten zijn daarom uitgerust met desinfecterende handgel en na iedere rit worden de touringcars geventileerd en de aanraakvlakken gedesinfecteerd.

De geavanceerde airconditionings- en ventilatiesystemen in een moderne touringcar maakt dat het reizen per touringcar, ook op dit vlak, de veiligste vorm van groepsvervoer is. Iedere passagier beschikt over ventilatie, met verticale stroming. Verse lucht van boven, afzuiging naar onderen. Een deel van de lucht wordt normaal gefilterd hergebruikt. Echter, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een vliegtuig, kan altijd verse lucht van buiten worden aangezogen via de airconditioningunits op het dak.

Van Kooten Reizen heeft bij de fabrikant van touringcars een update aan de klimaatsystemen laten uitvoeren zodat, dankzij een software aanpassing, tot 100% verse lucht wordt aangevoerd. Daarnaast worden de filters van de luchtverversings- en airconditioningssystemen wekelijks gedesinfecteerd met spray en met regelmaat vervangen. Wist u trouwens dat de minimale ventilatiesnelheid in en gebouw 0,5 maal per uur bedraagt, terwijl dit in een moderne touringcar om de 2 tot 4 minuten gegarandeerd is?

Ter bescherming van onze chauffeurs is een scherm geplaatst. Stickers attenderen op de mondkapjesplicht. Verder vragen we onze passagiers indien mogelijk gebruik te maken van de middelste instapdeur en anderhalve meter afstand te houden tot onze chauffeur. Loop bij het instappen zo ver mogelijk door en ga dan pas zitten, de mensen die het dichtst bij de uitgang stappen als eerste uit en loop niet door de touringcar tijdens de rit. Voor het volledige protocol: klik hier.

U kunt er van op aan dat wij er alles aan doen om uw reis veilig te laten verlopen. Conform protocol, en nog een stap verder. Want veilig op reis, dat doen we samen!

Offerte
Bellen