Nieuws

7 september 2020

Koninklijk predicaat Hofleverancier Van Kooten

 

 

Weer feest in Kootwijkerbroek vrijdagavond. Autobedrijf en touringcarbedrijf Van Kooten ontving het koninklijke predicaat Hofleverancier. ‘Het behaagde Zijne Majesteit de Koning aan Van Kooten het recht tot het voeren van het koninklijk wapen met de toevoeging Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier te verlenen’.

Burgemeester dr. J.W.A. van Dijk van Barneveld mocht het predicaat en wapenschild uitreiken aan de huidige eigenaren Simon en Evan van Kooten, de 4e generatie in het 100-jarige familiebedrijf. In het bijzijn van familie en medewerkers werd daarop een toost uitgebracht op deze unieke erkenning.

Na een lastig half jaar, waarin het covid19 virus een enorme impact had op het bedrijf, was dit een mooie opsteker! Gelukkig kan en mag er weer gereisd worden, en durven de mensen ook weer meer te ondernemen. ‘Wij doen er alles aan om alle reizen weer veilig en vertrouwd uit te voeren’.

Honderd jaar bewezen kwaliteit.

De burgemeester blikte terug op de periode die voorafging aan de voordracht. Naast de gemeente zijn o.a. de Kamer van Koophandel, de Provincie, de Belastingdienst, de Arbeidsinspectie en verschillende ministeries bij de benoeming betrokken. Er wordt grondig onderzoek gedaan, en uiteindelijk beslist de Koning zelf. ‘Een solide bedrijf, met een duidelijke en aantoonbare ontstaansgeschiedenis, van plaatselijk en regionaal belang, vooraanstaand en van absoluut onberispelijk gedrag’ kregen de trotse eigenaren te horen. Het predicaat symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Vorst tegenover de begunstigde.

Het pand en de voertuigen worden versierd met het Koninklijke wapen. ‘Als de koning trots op ons is, mogen wij dat zelf toch ook zijn?’

Offerte
Bellen